Share
HRAM DE ZIUA SFÂNTULUI GRIGORIE TEOLOGUL

HRAM DE ZIUA SFÂNTULUI GRIGORIE TEOLOGUL

Sărbătoare mare în parohia noastră de ziua hramului – Sfântul Grigorie Teologul (25 ianuarie), ocrotitorul elevilor și studenților. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de 9 preoți. După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii sfântului locaş adormiţi întru Domnul. Bucuria sărbătorii de hram a fost încununată de prezența a numeroși credincioși atât din parohie, cât și din alte zone ale Bucureștiului.

Masteranzii anului I ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București au susținut un micro-concert, după care a urmat premierea unor tineri olimpici la diverse discipline, de la Școala Centrală, Liceul „Dimitrie Cantemir” și Liceul „Al. I. Cuza”, din București.

La final, a avut loc o agapă în cadrul căreia au fost oferite gustări, colăcei, cafea și ceai, pentru 100 de creștini prezenți. Au fost oferite pachete cu dulciuri pentru 30 de studenți și masteranzi, teologi și membri ai A.S.C.O.R. – București, participanți la hram.

Preot paroh: Lucian Petroaia

Preot coslujitor: Constantin Dochița

Preoți invitați: Pr. Cristian Onea (biserica Radu Ceauș), Pr. Ghiocel Stavar (biserica Acoperământul Maicii Domnului – Titan), Pr. Ștefan Ciobotaru (biserica Acoperământul Maicii Domnului – Fundeni), Pr. Cătălin Robu (biserica Sfântul Antonie cel Mare – Moși), diac. Mihail (biserica Sfântul Silvestru), Pr. Toader Crâșmaru (biserica Doamnei), Pr. Petru Moraru (biserica Flămânda), Pr. Iacob Ormenișan.